Suositut musiikkigenret Suomessa

Suomessa on muiden maiden kaltaisesti musiikkityylejä jokaiseen makuun. Hip hopista indieen ja jazzista rockiin, musiikki ei lopu kesken.

Rap

Koska Suomen katsotuin musiikkivideo YouTubessa on suomalaisen räppäri Cheekin ”Timantit on Ikuisia”, voidaan päätellä, että suomalaisten yksi lempimusiikkityyleistä on hip hop/rap. Tämä päätelmä on etenkin pitävä siksi, että kuusi kymmenestä YouTubessa Suomessa katsotuimmista musiikkivideosta on rap-genreä, vaikka toiseksi katsotuin onkin eteläkorealaisen Psyn ”Gentleman”.Stara-sivustolla julkaistu artikkeli toteaa, että suomirap on tällä hetkellä suositumpaa kuin koskaan. Cheekin kaksi loppuunmyytyä stadionkeikkaa tukevat tätä väitettä vahvasti. On totta, että Suomessa on tällä hetkellä monia menestyviä hip hop- ja rapartisteja; esimerkiksi Cheek, Elastinen, Uniikki ja Juno mainitaksemme vain muutaman. Uniikki, yksi suomalaisista menestyneistä artisteista, mainitsee Staran artikkelissa, että myös Yhdysvalloissa hip hop on noussut suureen suosioon; niin sanotut pop-artistit sisällyttävät räppiä ja rap/hip hop -artisteja kappaleisiinsa. Kyseinen trendi ei siis ole vain Suomessa vallitseva, vaan vaikutteet vaalitaan Atlantin takaa.

Pop ja dance

Hip hopin ja rapin noususta huolimatta pop-musiikki on aina suomalaisten suosiossa. Muiden muassa Jenni Vartiainen on edesauttanut suomalaisen popin suosion kasvua. Yhdysvalloista tulevat myös monet popin “kuninkaalliset” Taylor Swiftistä Rihannaan ja Lady Gagasta Ariana Grandeen sekä Justin Bieberiin, joista jokainen on varmasti melko suosittu suomalaistenkin keskuudessa.Dance-musiikista on myös tullut viime aikoina monen suomalaisen lempigenre. Julkisuuteen putkahtelee uusia dj:tä vähän väliä monista eri maista, ja vanhojen nimien kappaleita kuunnellaan ahkerasti vieläkin. Edellä mainittujen vanhojen nimien listaan kuuluu totta kai Axwell, David Guetta, Avicii, ja niin edelleen. Tällä hetkellä NRJ:n Finnish Dance Chartin ykkösenä komeilee Mark Ronsonin Uptown Funk -niminen kappale, joka varmasti pistää monet tanssivarpaat pyörimään jokaiseen ilmansuuntaan.