Suositut bändit ovat muutakin kuin musiikkia

Hyviä biisejä, karismaattisia esiintyjiä, loistavia muusikoita, hyvä manageri ja vannoutuneita faneja, muun muassa näitä ainesosia tarvitaan menestyksekkään bändin luomiseksi. Musiikki ja konsertit saattavat olla se syy, minkä takia bändi alun perin perustettiin, mutta kun suosiota tulee, monipuolistuvat myös ne tavat, joilla bändi tavoittaa yleisönsä.gitarr men

Elokuvat ja tv-ohjelmat

Musiikki on erinomainen aihe elokuvissa ja tv:ssä ja hyvien biisien ympärille voi punoa monenlaisia juonenkulkuja. Myös artistin usein rankka elämä on hyvä aihe elokuvalle. Johnny Cash oli kantrimusiikkitähti, jonka maailmanlaajuisen suosion takasi muun muassa yli 90 miljoonaa myytyä albumia. Cash taisteli koko ikänsä alkoholi- ja huumeaddiktion kanssa ja kertoi tästä monissa kappaleissaan. Walk the Line-elokuva kertoo Cashin tarinan lapsuudesta kuuluisuuteen.The Doors-elokuva kertoo samannimisen bändin tarinan keskittyen yhtyeen johtohahmoon, Jim Morrisoniin. Elokuva alkaa bändin perustamisesta Morrisonin opiskellessa elokuvaa UCLA-yliopistossa, Kaliforniassa ja vie katsojan Pariisiin, jossa Morrison kohtasi liian aikaisen loppunsa 27-vuotiaana.Suomessakin näytettävä Jools Holland Show on kuuluisa erinomaisista artisteistaan, jotka tulevat esiintymään ohjelmaan. Tässä tv-showssa on nähty niin Metallica, Coldplay ja Paul McCartney kuin Eartha Kitt ja Grace Joneskin.

Bändien innoittamat pelit

Jos on oikein kuuluisa, voi päätyä myös pelin aiheeksi. Pelistudio NetEntiltä löytyy videokolikkopeleissään Rock-trilogia, jonka kolme slottia ovat innoittaneet kolme legendaarista bändiä ja muusikkoa. Nämä pelit on luotu yhdessä bändin jäsenten, heidän perheensä edustajien ja heidän levy-yhtiönsä kanssa.Rock-trilogiasta löytyvät Jimi Hendrix, Guns n’ Roses sekä Motörhead ja niissä pyöritetään kiekkoja kunkin bändin musiikin tahtiin.

Bändien innoittamat lelut

Kaikenlainen franchise-materiaali tuo lisätuloja bändille ja iloa faneille. Hupparit, t-paidat, vyöt ja huivit ovat monen bändin tuotevalikoimissa, mutta entäpä bändin innoittamat lelut? Haluaa itselleen sitten Amy Winehouse, Ozzy Osbourne tai Beatles-nuken, ei ole ongelmaa.Joidenkin bändien kohdalla sen sijaan on innostuttu hieman laajempaan valikoimaan.Jos sattuu olemaan esimerkiksi Kissin fani, voi itselleen hankkia Kiss aiheisen sateenvarjon, keksipurnukan, taskumatin, rekisterikilven kehyksen tai vaikkapa lounasboksin.