Musiikkipelit

Pelikonsolien, kuten PlayStation, Xbox ja Wii, kehittyminen 2000-luvun alussa mahdollisti aivan uudenlaisten pelien syntymisen. Näillä laitteilla oli pelaamisen lisäksi mahdollista katsoa elokuvia ja olla yhteydessä Internetiin, ja liiketunnistinteknologia laajensi käyttötapoja. Erilaiset musiikkipelit levisivät nopeasti maailmanlaajuiseen suosioon.

Sinustako laulajatähti?

1031798-man-playing-guitar-based-video-gameYksi kiistatta tunnetuimpia musiikkipelejä on SingStar, joka lanseerattiin vuonna 2004. Jokaisesta voi tulla stara omassa olohuoneessaan, ja kaveriporukat voivat kilpailla leikkimielisesti keskenään siitä, kuka on seurueen paras laulaja. Pelin mukana tulevat mikrofonit, ja ohjelma näyttää kappaleen sanat sekä melodian kulun näytöllä, ja samalla kaikki voivat seurata kuinka hyvin laulaja suoriutuu tehtävästään. Mukavaa on myös mahdollisuus säätää arvostelun vaikeustasoa. Musiikkia peliin ostetaan levyjen muodossa, jotka sisältävät kappaleita teemoittain: on mahdollista valita hittikokoelma, Suomalaisia suosikkeja, eri genrejä tai vaikkapa pelkästään ABBA:n musiikkia sisältävä setti.

Muusikoiden makuun

Guitar Hero -pelissä sen sijaan soitetaan kitaraa muistuttavalla peliohjaimella rock-kappaleiden mukana. Guitar Herosta tulikin valtavan suosittu ja se on yksi maailman eniten myydyistä pelisarjoista. Kitaran kaulassa on viisi näppäintä sekä pitkien sävelten vinguttamiseen tarkoitettu vibrakampi, jonka avulla voi eläytyä kitarasankarin rooliin. Pelistä on olemassa monia versioita ja laaja valikoima musiikkia alkaen rockin klassikoista aina Aerosmithin ja Metallican kaltaisten legendojen teemapeleihin.

Musiikkiteema löytyy suoraan selaimestakin

Voit pelata hauskoja musiikkipelejä myös netissä, esimerkiksi täysillä rokkaavaa Kiss-videoslottipeliä. KISS Shout It Out Loud on kunnianosoitus amerikkalaiselle yhtyeelle, joka on myynyt maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa albumia. Pelaajaa viihdyttävät pelin taustalla soivat bändin hitit sekä videomateriaali heidän keikoiltaan. Jos saat pelatessa useamman samanlaisen symbolin, saat jopa 8 – 20 ilmaista lisäkierrosta, joiden avulla voitot voivat kertyä mukavan kokoisiksi. Voit käydä kokeilemassa peliä suoraan nettiselaimessasi täällä.

Rokkareiden suosikki

Ensimmäinen Rock Band julkaistiin vuonna 2007. Konsepti on melko samanlainen kuin Guitar Herossa, mutta tässä pelissä ajatuksena on muodostaa kokonainen bändi, josta löytyy sekä kitaristi, basisti, rumpali että laulaja. Pelaajat seuraavat ruudulla kulkevia graafisia ohjeita, ja soittavat tai laulavat niiden mukaan. Rock Bandia voi pelata joko yhtyeenä tai sooloversiona, ja sitä kehuttiinkin yhdeksi parhaimmista juhlapeleistä.